پروانه بهره برداری معدن برای امور اکتشافی برای هر دو بخش خصوصی و دولتی لازم و ضروری است. معادن در کشور ایران جزو منابع عمومی محسوب می‌شوند، از این رو اگر کسی بخواهد در زمینه خاصی اقدام به بهره‌برداری و استخراج کند باید پروانه بهره‌برداری از معدن را داشته باشد. مقررات و شرایط آن نیز باید از طرف حاکمیت و بر اساس قوانین مشخص شده صورت بگیرد چون مالک اصلی معادن کشور در انحصار حکومت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه پروانه بهره‌برداری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 09351520300 تماس بگیرید.


منبع : پروانه بهره برداری معدن

پروانه بهره برداری معدن

پروانه بهره‌برداری مجوزی است که به واحدهای صنعتی که جواز تأسیس خود را از سازمان صنعت، معدن و تجارت گرفته‌اند، داده می‌شود. از همین رو به دلیل رشد اکتشاف و استخراج از معادن، لازم است با پروانه بهره‌برداری معدن بیشتر آشنا شویم. لطفاٌ تا انتها همراه ما باشید تا نکات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهیم. برای دریافت انواع پروانه بهره برداری کلیک کنید.

آیین نامه بهره برداری معدن

1- وزارت صنعت و معدن، معادن شناخته شده را که بهره‌برداری از آنها ضرورت دارد به نحو مقتضی تجهیز و آماده بهره‌برداری می‌نماید.

2- وزارت صنعت و معدن مشخصات هر یک از معادن آماده را با توجه به مفاد قانون معادن به منظور تعیین بزرگ و یا غیر بزرگ بودن معدن به ‌شورای عالی معادن گزارش می‌دهد.

3- وزارت صنعت و معدن، بهره‌برداری معدن را به ترتیب معادن بزرگ و غیر بزرگ، تعیین می‌نماید.

4- مؤسسه یا شرکت متقاضی بهره‌برداری از معدن موظف به تسلیم مدارک زیر به وزارت معادن و فات می‌باشد:

  • درخواست بهره‌برداری و خلاصه گزارش فعالیت‌های معدنی انجام شده توسط متقاضی از تاریخ تأمین و حداکثر تا 10 سال قبل از تاریخ درخواست
  • رونوشت یا فتوکپی مصداق اساسنامه و یا شرکت‌نامه همراه با رومه رسمی کشور حاوی آخرین تغییرات
  • فرم تکمیل شده مشخصات فنی و مالی متقاضی که از طرف وزارت معادن و فات در اختیار وی قرار خواهد گرفت به انضمام مدارک مربوطه

5- وزارت صنعت و معدن پس از بررسی مدارک متقاضیان بهره‌برداری، بهره‌بردار را انتخاب و به نامبرده ابلاغ می‌نماید که طرح بهره‌برداری از معدن را تهیه و ‌ظرف مدتی که تعیین خواهد نمود تحویل نماید. مدت مذکور باید از شش ماه بیشتر نباشد.

مشخصات طرح بهره‌برداری

  • مشخصات کلی معدن
  • مشخصات ماده و یا مواد معدنی مورد استخراج و میزان ذخیره قطعی
  • نقشه توپوگرافی و زمین‌شناسی و محدوده معدن
  • طرح فنی استخراج و بهره‌برداری
  • میزان سرمایه‌گذاری و منابع تأمین مالی
  • برنامه زمان‌بندی اجرای طرح شامل عملیات تهیه و تجهیز، استخراج و بهره‌برداری کانه‌آرایی و همچنین ادامه عملیات اکتشافی حین بهره‌برداری
  • نیروی انسانی (‌فنی و حرفه‌ای)
  • تأسیسات و تجهیزات و ماشین‌آلات
  • منابع تأمین آب و برق برای معادن بزرگ
  • میزان استخراج سالانه و قیمت تمام شده و بازار مصرف
  • توجیه قابلیت استخراج و اقتصادی بودن عملیات

مدت زمان بررسی طرح مورد نظر

وزارت صنعت و معدن حداکثر ظرف مدت 2 ماه طرح ارایه شده را از نظر فنی و اقتصادی رسیدگی نموده و در صورت تأیید جهت تعیین مدت‌بهره‌برداری به شورای عالی معادن ارسال خواهد نمود.

صدور پروانه بهره برداری معدن

پس از تعیین مدت بهره‌برداری توسط شورای عالی معادن، وزارت صنعت و معدن ظرف مدت یک ماه پروانه بهره‌برداری معدن را صادر می‌نماید.

موارد ذکر شده در پروانه بهره برداری معدن

در پروانه بهره‌برداری، نام و نشانی و سایر مشخصات بهره‌بردار، محدوده معدن، مدت بهره‌برداری، نوع ماده معدن، ذخیره معدن، میزان استخراج سالانه،‌ نحوه پرداخت درآمد دولت از بابت ارزش ماده معدنی قبل از استخراج و همچنین تعهدات بهره‌برداری در تأمین مواد اولیه کارخانجات صنعتی مجاز موضوع و تکلیف برخورد بهره‌بردار با ماده معدنی جدیدی که در محدوده پروانه معدن و اکتشاف حین استخراج به دست خواهد آمد شرایط تحویل معدن در پایان ‌مدت قانون معادن حسب مورد ذکر خواهد شد.

انتقال پروانه بهره برداری معدن

پروانه بهره‌برداری معدن را می‌توان با اصول و شرایطی منتقل کرد که طبق روال زیر به آن اشاره می‌کنیم.

1- ارائه درخواست توسط متقاضی

2- ارائه تعهد نامه محضری

3- استعلام از اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست

4- ارائه صلح نامه محضری

5- تهیه صورتجلسه توسط سازمان

6- تهیه پیش نویس

7- ثبت انتقال پروانه بهره برداری در سامانه کاداستر

سؤالات متداول در خصوص پروانه بهر‌ه برداری معدن

در صورتی که طرح ارائه شده کامل نباشد چه کاری باید انجام داد؟

در صورتی که طرح ارایه شده به نظر وزارت صنعت و معدن کامل نباشد مراتب به متقاضی ابلاغ خواهد شد تا ظرف مدت یک ماه نسبت به تکمیل و ‌اصلاح طرح اقدام نماید و چنانچه نیاز به اعزام کارشناس و یا کارشناسانی به معدن باشد با هزینه متقاضی عمل خواهد شد.

در صورت پایان انقضا پروانه بهره‌برداری چه کاری باید کرد؟

طبق قانون در مواردی که مدت پروانه بهره‌برداری مقتضی و تکلیف بهره‌برداری معدن از نظر تمدید یا تعیین بهره‌بردار جدید روشن نشده باشد، دارنده پروانه‌ می‌تواند حداکثر تا مدت یک سال در صورت تأیید شورای عالی معادن با موافقت وزارت معادن و فات و با شرایط آخرین سال بهره‌برداری با اعمال ماده 26‌ قانون معادن به کار خود ادامه دهد و وزارت معادن و فات ظرف این مدت تکلیف بهره‌برداری معدن را معین خواهد نمود.

برای دریافت مشاوره در زمینه پروانه بهره‌برداری می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 09351520300 تماس بگیرید.


منبع : پروانه بهره برداری معدن


مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک بهره‌برداری ,پروانه ,معادن ,بهره ,برداری ,وزارت ,بهره برداری ,برداری معدن ,پروانه بهره‌برداری ,پروانه بهره ,صنعت و ,معدن پروانه بهره‌برداری ,طریق شماره 09351520300 تماس بگیرید ,پروانه بهره‌برداری می‌توانید ,زمینه پروانه بهره‌برداریمنبع

طرح توجیهی چیست ؟

نوشتن طرح توجیهی | راهنمای کامل

انواع شرکت ها

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟ آموزش بازاریابی دیجیتالی

راه اندازی کسب و کار خانگی | از کجا باید کار خانگی را شروع کرد؟

کارت بازرگانی چیست | نحوه، شرایط ومدارک مورد نیاز کارت بازرگانی

راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

اخبار روز ایران و جهان عروسک rashid لیفتراک برنامه و بازی اندروید اریانا چت بارونه روزنامه ها حس شادی ترانه موزیک